Een project van Zwingodin.nl. De blogspot van Zwingodin kunt u lezen op zwingodin.blogspot.com. Stuur uw mosselberichten en mosselrecensies naar zwingodin@live.nl!

vrijdag 20 augustus 2010

Mossels in Vlissingen bij 't Puntje

Mail van M.L over een bezoek aan een bijzonder restaurant nabij het boot (station) aan de dijk in Vlissingen.

'Ik heb met een grote groep mensen mossels op het terras van 't Puntje gegeten. Wij kregen dit restaurant geadviseerd door iemand die het als een soort snacbar beschreef. Maar het is fantastisch! Het ontzettend leuke is dat je ook gewoon kunt snacken, patatje met kroketje, maar je kunt boven achter glas heel gezellig van de kaart eten. Beneden is de eenvoudige kaart en op het terras mag je lekker kiezen.
We spraken even met de eigenaar, die het pand net heeft laten verbouwen. Dolf heet hij. Hij heeft er keihard aan gewerkt, maar hij kreeg kanker op het moment dat het paviljoen stond...Ik was geroerd door zijn verhaal, hij had echt passie voor zijn Puntje. En het leuke is, dat hij behalve op de mossels ook erg zijn best doet op een simpel patatje.
Ik kreeg het adresje geadviseerd door iemand die eens hongerig voor de deur stond toen hij al dicht was, de vetsmelter uit, en hij was zo goed niet of hij deed alles weer aan om friet te gaan bakken.
Die mossels waren verrukkelijk! Maar eigenlijk vind ik dat je wel een oelewapper moet zijn om goede Zeeuwse mossels te verknallen. De meerwaarde van het Puntje zit hem in het unieke uizicht, het mooie pand, de liberale sfeer en de aardige mensen. En de wijn was ook lekker.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten