Hoe eet ik eigenlijk mijn mosseltje het liefst?
Mijn geheime receptje:
kook de mosselen op de klassieke wijze,
neem ze uit de pan, pak de grote schelpen en leg die op een bakplaat,
leg in iedere halve schelp een mossel,
maak een roux van boter, warme melk, het mosselvocht en wat witte wijn,
voeg aan de rouw toe: een teentje knoflook,peterselie, kervel, basilicum en dragon (liefst verse kruiden) alles zodanig dat er een gebonden (groene) saus ontstaat,
klop een eierdooier en parmezaanse kaas door de roux,
peper en zout naar behoefte,
schep de saus over de mosselen en strooi er een dun laagje paneermeel over,
strooi er nog wat verse kruiden over en zet het geheel in de oven tot ze een mooie kleur hebben gekregen. (180gr)
(het bovenlaagje moet wat krokant zijn) (ff onder de grill)
Hiervoor kun je me wakker maken!!!!
Anno
Geen opmerkingen:
Een reactie posten