Een project van Zwingodin.nl. De blogspot van Zwingodin kunt u lezen op zwingodin.blogspot.com. Stuur uw mosselberichten en mosselrecensies naar zwingodin@live.nl!

donderdag 26 augustus 2010

Mossels in Palm Royale

Hans Borrias van Tennispark Houtrust uit Den Haag mailde een recept. Waarvoor dank.

ingrediënten:
2 kg goede mosselen, bv Prince & Dingemans Super

1 grote prei, in de lengte eerst in 4en gesneden en dan stukjes van ca 4 mm.
1 bosje bladselderij, gewassen en klein gesneden
1 kleine winterpeen, geschild en geraspt
ruim verse witte peper, grof gemalen uit de pepermolen
0,33 ltr Palm Royale

Was en spoel de mosselen goed in koud water en controleer of er geen beschadigde mosselen bijzitten.

Bouw laagje voor laagje de pan op met mosselen, fijngesneden prei, selderij, geraspte winterpeen en ruim verse witte peper

Giet de Palm Royale erbij en kook de mosselen gaar, als de fond gaat schuimen, een keer goed omschudden totdat alle mosselen openstaan.

Serveer met vers gebakken boeren brood, verse roomboter, een groene salade en een klein schaaltje met azijn en vers gemalen zwarte peper. Zo kan de gast de mosselen naar wens eten aux nature en/of gedoopt in de azijn/peper.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen