Een project van Zwingodin.nl. De blogspot van Zwingodin kunt u lezen op zwingodin.blogspot.com. Stuur uw mosselberichten en mosselrecensies naar zwingodin@live.nl!

dinsdag 19 oktober 2010

Vandaag: uitreiking Mosselgod


Het persbericht: Mosselgod krijgt uitzicht op Westerschelde
Restaurant ’t Halve Maentje aan de kust bij Breskens krijgt dinsdag 19 oktober het kunstwerk de mosselgod. Tijdens het maakproces van de Mosselgod vroeg de kunstenaar op een blog om bijdragen: waar eet je het beste, lekkerste, leukste of origineelste de Zeeuwse mossel? Om allerlei redenen blijkt dit ’t Halve Maentje te zijn.
 Om 16.00 uur is er een feestelijke presentatie in het restaurant. Onder het genot van een drankje (en een mosseltje) zal de mosselgod worden overhandigd aan Michel Vergouwe, eigenaar van ’t Halve Maentje. De creator van de Zwingodin zal uitleggen waarom de mosselgod een mooi leven krijgt met uitzicht op de Westerschelde, wat precies de redenen van deze uitverkiezing zijn en vooral ook wat kunst met bloggen, twitter en ook mossels aan zee te maken heeft.
Bent u geen Zeeuw maar wel geïnteresseerd? Zeeuws-Vlaanderen is niet zo ver als u denkt.  U kunt namelijk vanuit Vlissingen (eindstation trein) heel gemakkelijk het veer nemen over de Westerschelde. Wat u een sfeervol tochtje over de Westerschelde oplevert. Daarna kunt u over het strand naar het Restaurant/strandpaviljoen lopen (en bij hoge hakken kunt u een duinpad nemen). Heeft u geen zin in een wandeling, dan is in Vlissingen bij het treinstation (dit is naast het veer( een fiets te huren (niet in Breskens bij het bootstation!), waarmee u over het voetveer kunt en het stukje van het bootstation naar het restaurant kunt fietsen. Aangenaam uitstapje verzekerd!
Let op: wilt u voorrijden met de auto en komt u uit het noorden, dan moet u door de Westerscheldetunnel rijden! 
Het adres:
Strandpaviljoen 't Halve Maentje
Nieuwsluisweg 44
Duinovergang 29
4511 RG Breskens
Wilt u een vraag stellen? Mail naar zwingodin@live.nl Op dit adres kunt u ook terecht met vragen aan de zwingodin over het Zwin. (of over iets anders, dat mag ook).
Mosselgod is een project van de Zwingodin (www.zwingodin.nl en http://blogspot.zwingodin.nl)

1 opmerking:

  1. That is really helpful. It provided me a number of ideas and I'll be placing them on my web site eventually. I'm bookmarking your blog and I'll be back. Thanks again!

    cialis online

    BeantwoordenVerwijderen